CAT | ES

3 minuts de Meditació | Yoga Lleida

Data de publicació: 28/09/2018

Pots realizar aquesta pràctica de peu, assentat a una cadira, assentat a un coixí/al terra o bé estirat.

Prènc consciència de la meva posició corporal. Deixo que la meva columna creixi, el cap descansa alineat amb el cor i amb la pelvis. La meva columna baixa està estirada. Si la situació ho permet tanco els ulls.

 

Prènc consciència de la meva experiència interior i la reconec. EM faig aquesta pregunta: "Quina és la meva experiència ara mateix?"

Quins pensaments passen per la meva ment? en la mesura que puc identifico aquests pensament com a fets mentals.

Quins sentiments experimento ara mateix? poso atenció a les sensacións d'inscomoditat o als sentiments desagradables, reconeguent-los sense intentar canviar-los.

Quines sensacions corporals percebo? Faig un petit escáner rápidament per tot el cos, per percebre i reconeixer les possibles sensacions de tensió o d'energia, sense intentar canviar res.

Centro la meva atenció plena a la respiració. Respiro només per la panxa. Segueixo la respiració quan entra per les narines, baixa coll aball i penetra a la part més baixa dels pulmons. La panxa creix i després decreix amb la sortida de l'aire. Poso tot el "foco d'atenció" a la panxa sortint i tornant entrar. Utilitzo cada inhalació i cada exhalació com a oportunitat per anclar-me en el present. Si la ment es dispersa, dirigeixo de nou l'atenció a la respiració abdominal.

Passat un minut amplio el meu camp de consciència en torn a la respiració de manera que inclogui el cos com un tot. Estic conectada a la respiració i alhora percebo tot el cos, des de l'expressió de la cada, a les sensacions dels peus. Em sento com si tot el cos estigués respirant.

Si prenc consciència de qualsevol incomoditat, tensió o bloqueig, centro la meva atensió a la seva intensitat imaginant que la respiració es mou al voltant d'aquestes sensacions. Exploro aquestes sensacions, les respiro i les visc intensament. Si les sensacions deixen de cridar la meva atenció torno a pendre consciència de tot el cos.

Només calen 3 minuts de respiració i atenció plena per a cambiar tota la bioquímica de la nostra sang!! i així viure relaxa't!Comentaris

    Sense comentaris ara mateix

Deixa el teu comentariApunta’t al nostre newsletter i rebràs

Àudio de com Relaxar-te en un minut
Serie per a començar un dia Feliç.

Categories

Chatea con nosotros